Пошук

Контакт

Підгаєцький Центр дитячої та юнацької творчості
48000 Тернопільська обл.
м.Підгайці вул. Т.Г.Шевченка
ЦДЮТ

(03542) 2-16-43

pidg_cdjt@i.ua

Мистецька вітальна "Ти себе Українкою звала..."

28.02.2017 16:05

     Ось так щороку  наближення  весни, нагадує нам про мужню, волелюбну, щиру, і таку близьку кожному українському серцю, поетесу Лесю Українку. Про день народження доньки української поезії не забули згадати і гуртківці Центру дитячої та юнацької творчості. 28 лютого вихованці фольклорного гуртка, під керівництвом керівника Олесневич Оксани Петрівни, провели мистецьку вітальню «Ти себе Українкою звала».

     Чудові мультимедійні презентації, поетичне читання віршів, обговорення творів та життєвого шляху Лесі Українки - усе змістовно перепліталося та зацікавлювало присутніх. Було дуже приємно спостерігати як ще такі, здавалось би маленькі гуртківці: Олесневич Анастасія, Цуприк Анастасія, Кошіль Уляна, та Хараба Анастасія як справжні оратори розповідали про творчість та біографію великої майстрині слова, супроводжуючи свої розповіді творчими презентаціями.

     Пізніше під музичний супровід лунали вірші, які виконували: Раїнчук Марія, Шкрум Аліна, Довганюк Богданна, Федорів Марта, Ліщинський Роман, Чернець Любомир, Тадра Юлія, Тимчук Марія, Ваврушко Юлія.

     Ось так на якусь мить Підгаєцький ЦДЮТ поринув у світ «Конвалії», «Давньої весни», «Вишеньок черешеньок» та багато іншого.